7 populära aktiviteter på Bali

Aktiviteter på Bali

För dem som känner för att ibland ta en paus från shopping, middagar och sol och bad kommer här en lista på andra populära aktiviteter att ägna sig åt på Bali. Är du intresserad av någon av dessa aktiviteter hjälper vi dig givetvis gärna att sy in det i din vistelse, oavsett om du väljer ett färdigt paket eller skräddarsyr din resa!

1. Surfing

Bali inledde sin tid som turistattraktion med sina fantastiska sportmöjligheter och än idag är detta en av öns mest dragande magneter. Här finns en uppsjö av platser som är perfekta för surfing, särskilt omkring sydkusten och Bukit. De varierande vågorna och förutsättningarna gör att bra surf skapas för såväl veteraner som nybörjare och på ön finns det gott om surfskolor och duktiga instruktörer för den som vill lära sig mer!

2. Forsränning

Den västra sidan av Ayung är fantastisk och här kan du njuta av såväl utmanande forsar som en bedårande vacker omgivning. Här tar du dig fram genom orörd natur och längs rutten kommer du med stor sannolikhet att se bland annat stora fladdermöss och apor. För en större adrenalinkick kan du välja en tur på Telaga Waja-floden som startar vid berget Mt. Agungs fot.

3. Waterbom Bali

Watercom Bali är ett äventyrsbad på 3,8 hektar med över 17 spännande åkattraktioner, rutschbanor och vattenlekar som passar för alla åldrar. Parken öppnade 1993 och sedan dess har parken svalkat otaliga familjer med sina tropiska trädgårdar och bassänger.

4. Cykling

Upptäck såväl städer som Balis vackra natur och de lantliga byarna på nära håll på två hjul. Här finns det gott om valmöjligheter! Trampa ensam eller cykla med en guide som kan visa dig de riktiga guldkornen. Vad sägs till exempel om att cykla utför skrovliga vulkaniska berg mot forntida tempel och vackra planteringar och få möjlighet att heja på bönder och skolbarn på vägen?

5. Vandra på havets botten (Seawalker Tour)

På en seawalker tour får du möjlighet att upptäcka Balis fantastiska undervattensvärld utan dykutrustning och utan att du ens behöver blöta ner håret. På dessa ”vandringarna” använder man sig av specialdesignade hjälmar som är kopplade till en syretank ombord på en båt, vilket gör att deltagarna kan andas under vattnet. Turerna går ner till max 4,5 meter under ytan och avgår från antingen Sanur eller Tanjung Benoa.

6. Vattenfallsvandringar

Välj mellan enkla vandringar till kaskader gömda i frodiga skogar och svårframkomlig terräng. Många av Balis vattenfall ligger dolda djupt inne i Balis orörda bergslandskap, vilket gör dem till utmärkta turer för den äventyrlige. Till de mest populära vattenfallen på Bali hör Munduk och Melanting Waterfalls, Sekumpul Waterfall och Gitgit Waterfall.

7. Kitesurfing

Kitesurfing eller kiteboarding är en extrem vattensport som på senare år har ökat i popularitet på Bali, speciellt längs östkusten. Bästa tiden att ge sig ut för en kitesurfingtur är under torrsäsongen mellan maj och oktober, då vindhastigheten ligger runt 12-15 knop.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]