Candidasa

Candidasa

Candidasa tillhör en av de lugnare orterna på Bali, men namnet Candidasa används också om hela kuststräckan från Manggis, via Candidasa och österut till Bugbug.

candidasa
candidasa

Området Candidasa

På själva orten Candidasa är inte sandstranden så stor, speciellt inte vid högvatten, och längs hela staden löper en vågbrytare i betong. I närområdet finns dock gott om stränder. Pantai Labuan Amok har ett fint korallrev och lämpar sig för snorkling. Några kilometer nordost om Candidasa hittar du en av Balis bäst bevarade hemligheter – en strand med kritvit sand och kokospalmer dit inte så många har hittat än. Den enda nackdelen är att strömmarna som bildas vid ebb och flod kan vara starka här, och den ovane simmaren rekommenderas att hålla sig på grunt vatten den tiden på dagen.

Att göra i Candidasa

Även om inte vattnen utanför själva orten Candidasa ger några större dykupplevelser så finns det många dykaktörer som kan ta dig till dom riktiga pärlorna. Bara en timme bort finns såväl vackra korallrev som spännande vrak, vilket bäddar för fantastiska dykutflykter. Mycket av detta går även att uppleva genom att snorkla.

Här finns även yogaklasser och vandringsleder för den som hellre håller till uppe på land, och för den lite mer äventyrslystne är Candidasa en utmärkt utgångspunkt för en klättring upp på Mount Agung.

För den som söker kultur finns ett antal hinduiska tempel men också byn Tenganan att besöka. I byn finner du en gammal balinesisk kultur som kallas Bali Aga, orden betyder bokstavligen det ursprungliga Bali. Byn är nästan helt isolerad och omges av en stenmur. Besök i byn medför en liten entréavgift.

Området Candidasa erbjuder det mesta du kan önska dig av en semester på Bali. Här finns restauranger, affärer och aktiviteter samt hotell i alla prisklasser.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]