Dyka på Bali

Dyka på Bali – en oförglömlig upplevelse

Bali, som ibland kallas gudarnas ö, är ett perfekt resmål för de som vill dyka och snorkla. Här håller vattnet en härlig temperatur på 27-29 ℃ året om och sikten kan nå upp emot 50 meter. Ta en dykkurs eller dyk med en guide och testa på allt från vrakdykning, väggdykning, strömdykning och nattdykning. Bali har ett mycket rikt marint djur- och växtliv och vackra korrallrev. Ön är känd över hela världen för sina fantastiska dykplatser. Här hittar du gott om certifierade dykcentrum som erbjuder kurser, paket med dyksafari och självklart utrustning.

dyka Bali
dyka Bali

Dyk på paradisöarna

Vackra och spännande dykplatser finns på alla sidor av Bali, dock är de tätast runt den östra sidan av ön. På öarna Nusa Penida, Lembongan och Ceningan är dykningen fantastisk och här kan du få se sköldpaddor, mantror, tresher sharks, sunfish samt dyka i undervattensgrottor. Andra rekommenderade platser för dykning är Menjangan, Gili Tepekong, Mimpang och Secret Bay. Den sistnämnda är en särskild favorit dit många undervattensfotografer tar sig. Om du vill se ghost pipefish, frogfish, sjöhästar och sea snakes bland annat så bör du definitivt planera ett dyk här.

Tulamben – ett dykställe i världsklass

Om du vill hitta till Balis allra populäraste dykplatser ska du bege dig en bit norrut. På den nordöstra sidan av ön finns nämligen den lilla fiskarbyn Tulamben, som fram till 1942 levde i fridfull stillsamhet. Då sänktes ett amerikanskt fartyg av japanska styrkor mycket nära deras kust, och det 120 meter långa vraket har blivit en stor turistattraktion. Dykare kommer hit från hela världen för att ta sig en titt på det och Tulamben har kallats för en av de mest populära dykplatserna i hela världen. Det är dock inte bara fartygsvraket som är anledningen till det. Här finns flera dykplatser och korallreven, den svarta lavasanden och djurlivet under vattnet bidrar förstås till dykarnas fascination.

Välj en dykkurs som passar dig

När du vill lära dig att dyka på Bali har du flera olika alternativ att välja mellan i fråga om svårighetsgrad och längd på kursen. Vissa kurser låter dig prova på grunderna och de passar bra för dig som endast vill ha en försmak på livet under vattenytan medan de mer erfarna dykarna kan gå mer avancerade kurser som varar i flera dagar. Priserna kan variera mellan olika kursanordnare så det kan löna sig att jämföra priserna. Om du har ett dykcertifikat sedan tidigare kan du ofta använda det för att hyra utrustning och åka med på dykresorna.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]