Information om vulkanaktivitet för våra resenärer (uppdaterad)

Aktuell situation

Den 22 september 2017 höjde Indonesiens National Disaster Management Authority varningsnivån för Mount Agung till nivå IV (danger) som är den högsta på skalan. Nivå IV innebär att ett vulkanutbrott förväntas ske men att man kan inte förutsäga när. Lokala myndigheter har etablerat en säkerhetszon som omfattar en radie av 12 kilometer runt Mount Agung och området är nu stängt för allmänheten. För tillfället opererar flygplatsen på Bali och Lombok som vanligt.

Vid ett eventuellt vulkanutbrott

Vi ett eventuellt vulkanutbrott så kommer våra resenärer att befinna sig utanför de lokala myndigheternas etablerade riskzoner. Ett utbrott kommer sannolikt ha stor påverkan även på områden utanför riskzonerna. Vilka områden som kommer att drabbas samt till vilken omfattning är i dagsläget omöjligt att avgöra och kommer bero på en mängd faktorer (vindriktning, mängd aska mm). Flygtrafiken kan påverkas under kort eller lång tid och det finns risk att flighter försenas, ställs in eller flyttas till andra flygplatser. Askan kan sprida sig över stora områden och det rekommenderas att man reser med andningsmask i bagaget för att skydda mot eventuella partiklar i luften. Askan kan även påverka ljusinsläppet och ge mörker trots dagsljus.

För våra resenärer som är på Bali

Myndigheterna har inringat riskområden vid utbrott och vi på Baliexperten kommer givetvis se till att ni befinner er bortom dessa zoner. Vi har inte haft någon påverkan på färjetrafik eller övriga transporter och allt fortgår just nu som vanligt. Oavsett hur vulkanaktiviteten utvecklas så kommer Baliexperten och våra partners att göra allt vi kan för att er semester ska fortgå enligt plan, men framförallt se till er säkerhet och trygghet.

För våra resenärer med bokade resor

Som beskrivet ovan så är framtida händelser svåra att förutse. Vår högsta prioritet är er säkerhet och att ni är nöjda med er reseupplevelse. Det är omöjligt för oss att förutspå hur Bali kommer att drabbas vid ett eventuell utbrott och hur området kommer att vara drabbat därefter. Om ni känner er osäkra på om ni vill fullfölja er resa så rekommenderar vi att ni kontaktar ert flygbolag och försäkringsbolag för att höra vad som gäller vid eventuella avbokningar/ombokningar. Vi på Baliexperten har beslutat att erbjuda helt kostnadsfri ombokning även för resor med mindre än 45 dagar kvar till avresa*. För avbokning gäller våra generella resevillkor.

*Tidsbegränsningar för fram till när förnyad reseperiod kan äga rum kan förekomma.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]