Information om vulkanutbrott på Bali (uppdaterad)

Aktuell situation

Mount Agung på Bali hade lördag 25 november ett nytt utbrott. Ett 3 000 meter högt askmoln blåser syd-sydvästlig riktning. Tjock aska har fallit över ett par byar i vulkanens omedelbara närhet. Evakueringszonen är fortsatt en radie på 10 kilometer runt kratern. Varningsnivån har åter höjts till den högsta nivån IV. Enligt indonesiska myndigheter är det sannolikt att vulkanen kommer att ha nya utbrott under de kommande veckorna.

För våra resenärer som är på Bali

Myndigheterna har inringat riskområden och vi på Baliexperten kommer givetvis se till att ni befinner er bortom dessa zoner. Rök- och askmoln har bland annat påverkat/förhindrat flygtrafiken på både Bali och Lombok. Vilka områden som kommer att drabbas samt till vilken omfattning är i dagsläget omöjligt att avgöra och kommer bero på en mängd faktorer (vindriktning, mängd aska mm). Oavsett hur vulkanens aktivitet utvecklas så kommer Baliexperten och våra partners att göra allt vi kan för att ni ska ha det bekvämt, men framförallt se till er säkerhet och trygghet.

 

För våra resenärer med bokade resor

Det är omöjligt för oss att förutspå hur länge vulkanen kommer att påverka Balis med omnejd och till vilken omfattning. Om ni känner er osäkra på om ni vill fullfölja er resa så rekommenderar vi att ni kontaktar ert flygbolag och försäkringsbolag för att höra vad som gäller vid eventuella avbokningar/ombokningar. Vi på Baliexperten har beslutat att erbjuda helt kostnadsfri ombokning även för resor med mindre än 45 dagar kvar till avresa*. För avbokning gäller våra generella resevillkor.

*Tidsbegränsningar för fram till när förnyad reseperiod kan äga rum kan förekomma.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]