Lovina

Lovina

Lovina
Lovina

Nordväst om staden Singaraja på norra Bali hittar du Lovina, en 12 km lång kuststräcka med svart vulkanisk

sand. Liksom Sanur är det här ett område med något lägre tempo och det rekommenderas av många researrangörer till barnfamiljer.

Området kring den svarta stranden

Kalibukbuk är den största staden i området, men består inte av mer än två gator med hotell, barer, restauranger och ett antal aktörer som erbjuder olika vattensporter. Idag är det mest familjer och par som hittar hit, till skillnad från tidigare då det var mest backpackers som besökte området.

Högsäsong för turister från hela världen är augusti, medan australiensarna främst kommer över jul. Att ta sig till Lovina från Kuta eller Sanur är lätt – en resa på under tre timmar. Om du vill åka på en egen utflykt rekommenderas du dock att hyra bil med chaufför, eftersom lokala bemos (minibussar) stannar vid alla små samhällen på ön och därför tar betydligt längre tid.

Att göra i Lovina

Nattlivet i Lovina är betydligt lugnare än vad man normalt förväntar sig på en turistort. Dagtid finns det dock mycket att göra; här erbjuds en mängd olika vattenaktiviteter utöver sol och bad. I Lovina finns bland annat ett rev för snorkling eller dykning, det ligger dock en bit ut så du måste åka båt för att ta dig dit. För dykupplevelser utöver det vanliga erbjuds turer till närliggande Menjangan Island, Tulamben och Amed. Utflykter till Air Banjar Hot Springs väster om Lovina är också en trevlig utflykt och är bäst att göra på morgonen då det är litet lugnare.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]