Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Den här paradisön utanför Balis sydöstra kust håller på att bli ett av Balis mest populära utflyktsmål. På ön finns väldigt få bilar, men eftersom avstånden är små så gör det inte så mycket. Vill du inte promenera kan du hyra cykel eller motorcykel, men det är egentligen inte nödvändigt.

Nusa lembongan
Nusa lembongan

En paradisö

Nusa Lembongan är endast cirka 8 km² och består mest av sandstränder. På den nordöstra delen av ön växer mangroveskogen. De två största strandområdena ligger på öns västkust, men längs sydkusten finns några mindre kända stränder att söka sig till. Klimatet på ön är betydligt torrare än på själva Bali, framförallt under perioden maj till september.

De flesta i lokalbefolkningen bor på öns inland, i Lembongan Village, medan de flesta hotellen finns på stränderna längs västkusten. För att få lov att frakta ut och köra en bil på ön krävs särskilt tillstånd och några få aktörer erbjuder transport med fyrhjulsdrivna pickuper, framförallt till de som har tunga väskor och ska checka in på hotellen. I övrigt är det enklare att ta sig runt med andra fortskaffningsmedel.

Att ta sig till önNusa lembongan

Bara att ta sig ut till ön Nusa Lembongan kan vara ett litet äventyr. Det finns lokala båtlinjer till ön, men av
säkerhetsskäl rekommenderas de turistbåtar som avgår från Sanurstranden även om det innebär att du blir våt om fötterna innan du kommer ombord. Avgångarna är beroende av tidvattnet, men det finns flera olika alternativ att välja på utifrån din plånbok eller hur snabbt du vill komma fram. Om priset inte är ett hinder finns också alternativet att chartra en helikopter – dyrt, men en betydligt bekvämare resa.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]