Upplev Lombok

Från 25,999 kr

‘Upplev Lombok’ tar dig med på reseupplevelse där du får upptäcka den mytomspunna ön Lombok. Den 14 dagar långa rundresan bjuder på både avkoppling och upplevelser. Du får ta del av kritvita stränder, exotisk kultur och små drömlika paradisöar.

Utifrån destination samt dina önskemål anpassar vi vårt val av hotell. När du reser med Baliexperten bor du alltid på hotell som kombinerar hög kvalitet med finess och genuin karaktär. Du har även möjlighet att välja mellan vårt standardutbud och vårt uppgraderade hotellutbud.



Ingår i paketet

 • Flygresor tur & retur samt transfer
 • Privat bil med chaufför
 • Privat engelskspråkig guide
 • Frukost varje dag
 • Hotell med hög standard & finess
 • Alla aktiviteter & utflykter
 • 7 luncher
 • Mobiltelefon med fria inrikes samtal

Höjdpunkter

 • Upptäck paradiset på “the Secret Islands”
 • Öhoppa mellan paradisöarna utanför södra Lombok
 • Vandra i anslutning till den heliga vulkanen Mount Rinjani
 • Besök en lokal skola
 • Upplev grottan Bangcang Cave
 • Kultur och mystik bland genuina Sasakbyar
 • Snorkla i kristallklart vatten
 • Utforska Lomboks regnskog


 

 1. Dag 1 Välkommen till Lombok!

  Ni välkomnas på Lomboks internationella flygplats av er privata chaufför och guide som enkelt och bekvämt kör er till Sekotongområden på Lomboks sydvästra kust. Väl framme tar ni båten mot öriket som i folkmun har kommit att kallas Secret Islands. Väl i öriket styr ni kosan mot den paradislika ön Gili Gede, där ni checkar in på ert hotell. När ni väl checkat in på ert hotell är resten av dagen fri för er att spendera precis så som ni önskar.

 2. Dag 2 Njut av ölivet på Gili Gede och utforska Secret Islands

  Avnjut en utsökt frukost på hotellet och välj sedan själva hur ni vill spendera dagen. På Gili Gede kan ni verkligen koppla av på vykortslika stränder och ett lugnt tempo. Det finns fantastiska snorklingsmöjligheter och ett rikt marint liv vilket gör att det finns mycket att utforska under vattenytan. Bli inte förvånad ifall ni får sällskap av både fisk och sköldpaddor under er snorklingstur.

  Vid önskemål ordnar vi så att ni även kan utforska de närliggande paradisöarna Gili Asahan och Gili Layar.

 3. Dag 3 Njut av ölivet på Gili Gede eller utforska Giliöarna

  Välj mellan att spendera dagen på valfritt vis, alternativt att utforska de omkringliggande öarna Gili Nanggu och Gili Sudak.

 4. Dag 4 Upptäck Lomboks södra kust

  Efter att ni har ätit en god frukost och checkat ut från hotellet kan ni koppla av under förmiddagen fram till dess att det är dags att ta sikte mot Kuta på Lomboks södra kust. Väl framme checkar ni in på ert hotell, som erbjuder en privat strand och exotisk miljö. Resten av dagen är fri utan planerade aktiviteter.

 5. Dag 5 Besök den mäktiga grottan Bangkang Cave

  Avnjut en välsmakande frukost precis vid stranden och med utsikt över Lomboks vackra kustlinje. Idag besöker ni den surrealistiska kalkstensgrottan Bangkang Cave där ni utforskar grottan vandrandes mellan mäktiga stalaktiter och stalagmiter. Grottan är hem till ett stort antal fladdermöss, och vid skymning är det en mäktig syn att se dem svärma ut ur grottan för att inleda kvällens jakt på mat.

 6. Dag 6 Ta del av Sasakkulturens mystik

  Efter frukost möter ni upp med er guide och påbörjar er dagstur där ni får ta del av Sasakkulturen på Lombok. Ni besöker bland annat de traditionella kulturbyarna Banyumulek och Setanggor, där ni får ta del av en traditionell dansuppvisning samt deras hantverk och konstskapande. Omgivna av vackra risterasser avnjuter ni en traditionell lunch, för att därefter återvända till ert hotell.

 7. Dag 7 Koppla av på stränderna Jeeva Beloam och Pantai Tangsi

  Efter frukost beger vi oss till två vykortslika stränder som passar utmärkt för att lapa sol, bada, snorkla och koppla av. Njut av stranden Jeeva Beloams slående vyer, och upplev Pantai Tangsi, också känd vid namnet Pink Beach, som bjuder på en fantastisk strand i rosa nyanser.

 8. Dag 8 Fri dag

  En dag utan planerade aktiviteter som ni kan spendera på valfritt vis.

 9. Dag 9 Vandring & naturupplevelser

  Denna dag bjuder på en spännande vandringstur och upptäcksfärd som påbörjas i området vid de rustika byarna Tete Batu och Loyok. Ni vandrar genom skogsområdet som också är hem till flertalet svarta apor (Black Monkeys, Pitu) och passerar vaniljplantager och skimrande gröna risterasser. Ni äter lunch på en lokal restaurang och därefter återvänder ni till ert hotell. Eftermiddagen är fri utan planerade aktiviteter.

 10. Dag 10 Kultur och mäktiga vattenfall

  Efter frukost hämtar er guide er för att påbörja er resa till Senggigi på Lomboks västra kust. På vägen stannar ni till vid Taman Narmade, en trädgårdspark som upprättades av den Balinesiska kungen Anak Agung Gede Ngurah Karang Asem år 1727. Besök sötvattenskällorna som sägs ge evigt liv och promenera i det fantastiska området. Därefter tar ni er till de mäktiga vattenfallen Benang Stokel och Benang Kelambu. Avnjut lunch på en lokal restaurang och fortsätt därefter resan till Senggigi. Efter att ni har checkat in på ert hotell är resten av dagen fri för er att spendera på valfritt sätt.

 11. Dag 11 Fri dag

  Fri dag för er att avnjuta i Senggigi. Senggigi erbjuder en härlig kombination av stränder och bad, restauranger, aktiviteter och sevärdheter. Varför inte spendera dagen genom att koppla av på stranden, snorkla, dyka, fiska eller gå på vandringstur?

 12. Dag 12 Utforska norra Lombok

  Dagen erbjuder en spännande utflykt för att utforska norra Lombok. När ni tar er genom Pusukpasset bjuds ni på en mäktig vy med utsikt över de välkända Giliöarna Gili Air, Gili Trawangan och Gili Meno. Passet är också ett tillhåll för apor, som ofta är nyfikna och gör besökare sällskap.

  Om ni vill så stannar ni även till vid Korangan där ni besöker en lokal skola, där ni får tillfället att träffa unga studenter som är glada över att få höra om er och ert land. Vi ser till att ta med oss anteckningsböcker och pennor för att ge till barnen, och om ni vill kan ni få lära ut lite engelska fraser. Ni kanske även får möjligheten att lära er lite Indonesiska från barnen.

  Därefter väntar en spännande vandringstur i Rinjani National Park, som ligger i anslutning till den mäktiga vulkanen Mount Rinjani. Här vandrar ni, tillsammans med er lokala guide, genom vackra risterasser och exotisk regnskog. Ni fortsätter till Sendang Gile, ett vattenfall omgivet av lummig natur och med en imponerande höjd på 125 meter. Här avnjuter ni en picknicklunch, för att därefter ta er till Sembalundalen som ligger i anslutning till den heliga vulkanen östra sida. Ni återvänder därefter till hotellet.

 13. Dag 13 Kulinarisk upplevelse – Matlagningskurs

  Välj mellan att ha en dag helt utan planerade aktiviteter och njut av stränderna, resorten och koppla av i värmen, alternativt gör en kulinarisk resa till Anggrek Putih där ni, tillsammans med professionella kockar, går en matlagningskurs och lär er laga traditionell mat från Lombok. Givetvis avslutas kursen med att ni äter alla de goda kreationer som ni tillagat under kursen.

 14. Dag 14 Avkoppling & hemfärd

  Njut av en lugn start på dagen, och påbörja er morgon med en välsmakande frukost. Därefter tar vi sikte mot flygplatsen. Er guide följer er till flygplatsen och ser till att ni kommer iväg ordentligt. Tack för den här gången och på återseende!

Mount Rinjani

Lombok har mycket att erbjuda för dig som gillar naturupplevelser och slående vyer.

Södra Giliöarna

Upplev de södra Giliöarna som även kallas för "Secret Islands"

Sendang Gile

Mäktiga vattenfallsupplevelser. Varför inte passa på att ta ett svalkande dopp?

Gili Gede

Snorkla, bada och koppla av på några av Indonesiens drömlika öar.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]