Säkerhet och trygghet på Bali

Så håller du dig trygg och säker på Bali

Bali är en relativt säker plats om man jämför med många andra resmål. Men precis som på alla platser finns det saker som kan vara bra att veta för att hålla sig så trygg och säker som möjligt. I denna artikel berättar vi om sådant som man bör ha i åtanke och vara försiktig med när man besöker Bali. Innan du reser bör du också kolla in hos indonesiska ambassaden som har koll på säkerhetsläget i landet.

Bad

Många stränder har höga vågor och starka undervattensströmmar. Se därför till att alltid simma mellan flaggorna på stränder som är bemannade med utbildade livvakter. Sådana finns på Kuta, Legian, Seminyak, Nusa Dua, Sanur och Senggigi. Stränder utan personal och flaggor kan också ha starka strömmar, även om de är skyddade av korallrev.

Vattenföroreningar är ett vanligt problem på Bali, speciellt efter att det har regnat. Simma bort från strömmar som du ser flyta in i bränningarna. Havsvattnet runt Kuta är vanligen förorenat av avrinningar från bebyggelsen.

Trafik

Trafiken i de flesta turistområden är både irriterande och farlig för fotgängare och att köra bil är också riskabelt för turister. Trottoarerna är inte sällan fulla av gropar och är ibland helt otjänliga. Instabila trottoarer är en av de vanligaste orsakerna till skador på Bali, så se upp med var du sätter fötterna och ta med dig en ficklampa om du går när det är mörkt.

Alkoholförgiftning

Undvik spritsorten arak om du inte befinner dig på en välrenommerad bar eller resort. Arak är lokalt producerad alkohol gjord på ris eller palm, men det finns samvetslösa säljare som spetsar dryckerna med giftiga kemikalier. På Bali och Giliöarna har människor dödats och skadats av sådana drycker.

Droger

När det gäller illegala droger på Bali bör det förstås undvikas lika väl som på andra platser för att skydda sin hälsa. Om detta inte är orsak nog kan vi också meddela att Indonesien inte har någon blid syn på droginnehav. Så lite som två Ecstacy-tabletter eller lite marijuana har lett till höga böter och fleråriga fängelsestraff i Balis ökända fängelse i Kerobokan. För narkotikasmuggling kan man dömas till döden. 

Gatuförsäljare

Det är inte ovanligt med besökare som ser gatuförsäljare som Balis största irritationsmoment. Turister jagas här frekvent för att köpa saker, särskilt på de mest turisttäta platserna. För att avleda uppmärksamhet från gatuförsäljare bör du ignorera dem helt och hållet. Undvik ögonkontakt, prata inte med dem (även ett no kan verka uppmuntrande).  Om du inte är intresserad av att köpa något – undvik att ställa frågor om eller kommentera säljarens produkter. Dessa människor försöker försörja sig, så slösa inte deras tid om du ändå inte är intresserad!

Stölder

Det är ovanligt med våldsbrott mot turister på Bali, men väskryckare på motorcyklar, ficktjuvar och stölder från rum och parkerade bilar förekommer. Tar du ut pengar ur en bankomat – lägg ner pengarna innan du går därifrån, lämna inga värdesaker på stranden när du badar och använd, om möjligt, värdeskåp på ditt boende.

Det finns även dem som försöker sko sig på lurendrejerier på Bali. Hur dessa arbetar och hur du bäst skyddar dig kan du läsa om på engelska här.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]