Surfa på Bali

Surfa på Bali

Om du vill känna saltvattnet på läpparna och vinden i håret under ditt semesteräventyr kan surfing på Bali vara något för dig. Här håller surfen världsklass men vågorna passar inte bara eliten som ofta är här för tävlingar och träning. Tack vare de många stränderna med olika typer av vågor så finns det alltid nåt som passar både nybörjare och veteraner. Med ett överflöd av ställen som erbjuder möjligheten att hyra utrustning är Bali en plats där du aldrig är långt borta från en surfbräda. Om du behöver lära dig grunderna i surfing innan du ger dig ut på vågorna finns det gott om skolor som arrangerar kurser för nybörjare. Du kan också anlita en instruktör om du har erfarenhet men vill utveckla din teknik för att bli en ännu bättre surfare.

surfa Bali
surfa Bali

Kuta – bra för nybörjare

Kuta är en del av Bali som lockar mycket turister till sig och därför finns här god beredskap för att ta emot gäster året om. Detta gäller alla surfcentrum som är tätt utplacerade längs den södra kusten. Särskilt bra passar dessa stränder för dig som saknar lång erfarenhet inom surf och vill påbörja ditt surfäventyr på en lugnare plats. Här är vågorna något mindre och ger dig tid att bygga upp ett självförtroende innan du ger dig på de mer utmanande eskapaderna. 

När du samlat på dig mer erfarenhet kan du börja utforska de många fantastiska surfspots som Bali har att erbjuda. Nusa Dua, Dreamland, Balangan, Padang Padang och Uluwatu är bara några exempel på ställen som är kända för bra vågor. 

Lombok – en paradisö

surfa pa bali
surfa pa bali

Om du vill ha en annan typ av surfupplevelse kan du bege dig till Lombok. Denna ö utanför Bali har ett klimat som passar utmärkt för surfing. På Lombok kan du delta på ett så kallat surfcamp. Det är en längre kurs som arrangeras med syfte att få dig att utveckla dina kunskaper, men den innehåller också många sociala moment som camping och grillfester med likasinnade. Därför är gemenskapen en del av surfen på Lombok. Här är surfen lite äventyrligare med fler ställen som erbjuder höga vågor, men det går också att hitta nybörjarspots där du kan träna i lugn och ro.

Använd dig av en pålitlig arrangör

Gemensamt för alla kurser av hög kvalitet är att de låter dig använda utrustning som passar din individuella skicklighet. Surfbrädor kan nämligen ha varierande egenskaper och det är viktigt att du hittar en som passar dig. I vissa fall ingår hyran av utrustning i kurspriset medan andra lägger till en extra slant för uthyrning. På Bali är prisnivån generellt tillräckligt låg för att det totala priset ändå ska vara billigt med svenska mått mätt. Vi kan självklart hjälpa dig med detta! 


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]