Tempel värda ett besök på Bali

3 tempel att besöka på Bali

Du behöver aldrig gå långt för att hitta ett tempel på Bali, där det finns uppskattningsvis 10 000 tempel. Bland dessa finns allt från pyttesmå heliga platser till enorma tempelkomplex. I denna artikel ger vi dig ett urval av Balis bästa tempel att besöka, även om alla sevärda tempel på denna hänförande ö skulle ta dagar att berätta om.

Tänk på att tempel är heliga platser och för att välkomnas här bör du följa de regler som gäller:

  • Lämplig klädsel är en sarong eller scarf på underkroppen och ett plagg som väl täcker din överkropp (kortärmat går bra, men täck i alla fall över axlarna).
  • Ta av dig skorna innan du går in i templet och lämna skorna utanför.
  • Kvinnor som är gravida, har mens eller har fött för mindre än sex veckor sedan, bör inte gå in i ett tempel.
  • Gå inte in i ett tempel med ett blödande sår.
  • Rikta inte dina fötter mot helgedomar, eftersom fötter anses orena. När man ber ska män sitta med benen korsade och kvinnor ska knäböja.
  • Ställ dig inte högre än prästen, då detta ses som ett tecken på bristande respekt.
  • Visa respekt genom att inte störa processioner eller ceremonier och använd ditt sunda förnuft när du tar foton med mera.

Besakih Temple

Balis största och viktigaste hinduiska tempel heter Besakih Temple eller Pura Besakih och är egentligen ett komplex bestående av 23 tempel – alla med sina specifika funktioner. Komplexet ligger på vulkanen Mt. Agungs sluttning vid byn Besakih. Pura Besakih är känt som ”modertemplet” och är riktat mot vulkanens högsta topp på 900 meter, vilken tros vara gudarnas hemvist.

Uluwatu Temple

Ett av de vackraste templen på Bali anses Uluwatu Temple eller Pura Luhur Uluwatu vara med sin antika arkitektur och sitt fantastiska läge. Det ligger på toppen av en klippa, ungefär 70 meter ovanför de häftiga vågorna. Templet delar solnedgångarna med Tanah Lot, men ligger högre upp, vilket ger en bredare överblick av havet och horisonten. I den södra delen av templet finns en amfiteater med plats för kulturella uppträdanden under solnedgångstimmarna.

Goa Gajah

Namnet Goa Gajah betyder Elefantgrottan, men några elefantdjur hittar vi inte här. Däremot hittar vi ett arkeologiskt komplex med stor historisk betydelse, vilket byggdes på 1000-talet som en plats för meditation. En trappa ned från parkeringsplatsen når du den mystiska ”grottan” – en möteshall i form av en wantilan (balinesisk paviljong), en gårdsplan med en samling stora stenreliker och en antik badplats med vackra statyer. Bakom templet rinner Petanufloden mot vidsträckta risfält.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]