Ayurveda och Yoga på Bali

Ayurveda och Yoga på Bali

Om du är intresserad av asiatisk läkekonst och meditation är Bali rätt plats för dig. Här hittar du ett brett utbud av organisationer som erbjuder dig möjlighet att delta i ayurveda och yoga. Eftersom Bali har en rik historia med många indiska influenser finns här expertis i överflöd som ser till att du får den bästa möjliga upplevelsen av ayurveda och yoga – oavsett om du är nybörjare eller veteran. Med ett varmt klimat och vacker natur hamnar du snabbt i rätt sinnesstämning för att kunna njuta av ayurveda och yoga på Bali.

Utforska ayurveda på Bali

Ayurveda Bali
Ayurveda Bali

Ayurveda har inte haft ett lika bred genomslag i västvärlden som den besläktade aktiviteten yoga, men i Asien är det fortfarande en populär läkekonst. Med en historia som sträcker sig upp till 5 000 år före vår tideräkning saknar inte ayurveda anrika rötter. Istället är det en av de äldsta läkekonsterna i världen och det fortsätter att fascinera och förundra människor över hela världen. Till Bali kommer årligen tusentals resenärer som vill utforska ayurveda under ledning av erfarna guider.

Ayurveda kan betraktas som en alternativ metod för att behandla sjukdomar och åkommor. Det betyder att du inte kommer hitta några traditionella västerländska läkemedel på ayurvedaklinikerna på Bali. Istället är det de fem elementen som står i fokus. Dessa element – vatten, eld, jord, luft och eter – har sina rötter i den hinduiska traditionen och de ligger till grund för hur ayurveda praktiseras in i våra dagar. Tanken är att hitta tillbaka till de naturliga elementen för att kunna bota kroppen och befria den från sjukdomar.

Ayurveda

En av ayurvedans grundstenar är att se till varje människas unika disposition. På så sätt är det din individualitet som tas fram genom ayurvedans olika behandlingsmetoder.

På Bali hittar du duktiga och mycket kompetenta utövare av ayurveda som ser till att du får rätt behandling enligt lärans alla regler.

Det finns många olika ayurvedakliniker på ön, men det bästa är att välja en som har fått goda rekommendationer från dess tidigare gäster. Oavsett om du befinner dig på södra eller norra delen av Bali håller ayurvedaläkarna generellt hög kvalitet och vi samarbetar med otroligt duktiga aktörer.

Njut av yoga i vacker miljö

Även yoga är populärt på Bali. Precis som ayurveda är yoga en aktivitet med tusenåriga anor som fortfarande utövas av miljoner människor världen över. En majoritet av dem finns i Asien, vilket gör Bali till en utmärkt plats för alla yogaentusiaster. En fundamental princip i yoga är att lära känna sin egen kropp och komma i harmoni med sig själv. Med tanke på att Bali erbjuder soliga dagar och vackra stränder är det många turister som väljer den här natursköna platsen för sin yogaresa.

yoga på baliOm du vill få den perfekta yogaupplevelsen under din resa till Bali finns det flera sätt att gå tillväga. Ett sätt är att utöva det på egen hand var det än passar dig. Oavsett om du befinner dig i det turisttäta Kuta på sydkusten eller om du är i centrala Bali med den vackra regnskogen lär du hitta inre frid för att kunna utföra dina egna yogaövningar.

En annan metod är att hitta en yogaguru som får dig att utvecklas både som yogautövare och som människa. På Bali finns det många ställen som erbjuder kurser i yoga där du kan möta andra yogaintresserade människor och finna en gemenskap i ert gemensamma intresse. Yoga är mycket mer än bara fysiska övningar. Det är också ett tankesätt och en livsstil som går hand i hand med kulturen på Bali. Detta gör att ön passar utmärkt för den som vill tränga djupare in i yoga och komma hem med nya insikter.

Öppet för bokningar

Vi är glada att meddela att vi har öppnat upp för bokningar! Från mars 2021 är det nu fullt möjligt att resa till Bali utan krav på karantän. Eftersom ingen vet med säkerhet hur pandemin och eventuella reserestriktioner kommer utvecklas erbjuder vi våra resenärer full återbetalning fram till 45 dagar innan avresa så att ni ska känna er trygga. Varmt välkomna att kontakta oss för en skräddarsydd resa till Indonesien!

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]