Uluwatu

Uluwatu – en fantastisk utsikt

Längst västerut på halvön Bukit, som utgör Balis sydspets, ligger Uluwatu. Halvön Bukit – som sitter ihop med Bali med en smal landremsa – består av kalksten, och dess klippor ned mot havet är en sevärdhet i sig. På grund av just kalkstenen är jorden torr på halvön och man har haft en del problem med tillgång till färskvatten. Innan turisterna började uppskatta halvön för dess skönhet var detta en sovande avkrok av Bali.

Uluwatu
Uluwatu

Se solnedgången från Uluwatu-templet

Uluwatu-templet ligger 70 meter ovanför havet och erbjuder en fantastisk utsikt, framförallt vid solnedgången. För en entréavgift kan du besöka större delen av templet bara du är ordentligt klädd (sarong finns att låna vid entrén). På tempelområdet bor en stor mängd apor som gärna stjäl lösa föremål som kameror, solglasögon och väskor så det gäller att vara uppmärksam.

Garuda Wisnu Kencana Cultural Park med sin enorma staty av guden Visnu är också väl värd ett besök.

Surf, spa eller giftermål? – populära aktiviteter i Uluwatu

Halvön har ett antal stränder med vit sand som av många anses vara Balis bästa. Förutom sol och bad erbjuder många av stränderna utmärkta förhållanden för surfing, och surfentusiaster från hela världen besöker gärna området. En varning utfärdas dock, här är vågorna höga och lämpar sig bara för erfarna surfare.

En otroligt vackert belägen golfbana finns också i området, liksom ett spa med olika behandlingar.

Eftersom Bali – och då speciellt halvön Bukit – har blivit ett alltmer populärt resmål där man förnyar sina äktenskapslöften eller gifter sig, har det dessutom byggts ett kapell här. Tirtha Wedding Chapel är till stora delar byggt av glasväggar och ligger mycket vackert uppe på klippan. Naturligtvis kan du hitta paketlösningar där hela bröllopsplaneringen ingår.

Transport i Uluwatu

För att ta sig runt på halvön kan man hyra en motorcykel. Detta kan dock innebära en del risker då trafiken skiljer sig mycket från våra trygga vägar i Sverige. En bättre transportsätt är att hyra en privatchaufför som tar dig runt till de olika sevärdheterna och/eller vattenaktiviteterna.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]