Populära Rundresor

Denpasar

Det är på flygplatsen Ngurah Rai (Denpasar International Airport) som de flesta Bali-resenärer landar. Denpasar är huvudort på Bali och tack vare den snabbt växande turistindustrin är det en stad som växer så det knakar.

Kuta flygplats
Kuta flygplats

Historiska bakgrund

Stadens namn består av de balinesiska orden för norr och marknad, vilket tyder på att orten vuxit upp kring en marknadsplats. Denpasar var huvudstad i kungariket Badung fram till den holländska kolonisationen i början på 1900-talet. Under andra världskriget ockuperades hela Indonesien av Japan och efter kapitulationen 1945 försökte holländarna ta tillbaka Indonesien. Därför tog det indonesiska frihetskriget ytterligare fyra år. 1958 blev Denpasar huvudort i provinsen Bali och därefter har staden växt på alla sätt – ekonomiskt, socialt och kulturellt såväl som rent fysiskt. Denpasar är idag Balis center för utbildning, handel och tillverkning samt – eftersom flygplatsen ligger här – för turism.

Att upptäcka i Denpasar

Kuta
Kuta

Även om de flesta ser staden som en mellanlandning innan de kommer ut till Balis fantastiska stränder med alla tänkbara vattensporter så finns det mycket att se även i själva Denpasar. Bali museum visar till exempel upp Balis historia och konst, men även själva byggnaden i sig är värd att ta en titt på eftersom den är specialbyggd i balinesisk stil. Det tidigare kungliga palatset, Puri Pemecutan, förstördes i en brand i samband med att holländarna koloniserade Bali, men det har återuppbyggts och kan nu besökas. Hinduiska tempel finns det flera av – Pura Jagatnatha, byggt 1953, är det största, medan Pura Maospahit ursprungligen byggdes på 1300-talet och har imponerande statyer att bese. I Denpasar finns dessutom en katolsk kyrka byggd i hinduisk stil. I området kring Denpasar hittar du i lokala butiker som säljer balinesiska hantverksprodukter i keramik och silver, samt lokal konst. Du kan även köpa textilprodukter med det typiska batiktrycket på skjortor, saronger, andra plagg eller tyger (om du själv vill sy).


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]