Giliöarna, ett paradis i Indonesien

Giliöarna

Giliöarna
Giliöarna

Giliöarna erbjuder en annorlunda Indonesien-upplevelse. Medan närliggande Bali länge har varit en favorit bland turister har Giliöarna inte haft en lika omfattande turistnäring. Än idag är stora delar av öarna orörda och här finns inga neonskyltar från restaurangkedjor eller femstjärniga hotell. Istället får du en autentisk bild av hur Indonesien såg ut en gång i tiden, samtidigt som du har möjlighet att njuta av några av Indonesiens vackraste miljöer. Oavsett om du vill dyka eller bara njuta av vyerna från din solstol kan Giliöarna bli ditt eget paradis. Här kan du ladda batterierna och ta det lugnt medan du insuper den avslappnande atmosfären.

Tre unika öar

Giliöarna är tre till antalet där alla har sin egen unika karaktär. Gili Trawangan är den största ön och det är hit som majoriteten av alla turister anländer. Här finns bland annat ett yogacenter som låter dig delta i yogaklasser och uppleva det på traditionellt indonesiskt vis. Du hittar också en restaurang som serverar vegetarisk mat av hög klass. De två andra öarna heter Gili Air och Gili Meno och de är så pass små att du kan ta dig runt dem till fots på omkring en timme. Ändå hittar du här högkvalitativa restauranger liksom aktiviteter som vattensport.

Ta båten till Giliöarna

All transport till och mellan Giliöarna sker via båt. Det kan vara ett äventyr i sig att sitta på däck och titta ut över Indiska oceanen samtidigt som du ser öarna närma sig. Det går regelbundet båtar från både Bali och Lombok, vilket gör det relativt enkelt att ta sig hit. Du kan boka biljetter både via telefon och e-post i förväg för att vara säker på att få en biljett. Tänk på att båtarna inte går när det blåser alltför hårt, vilket gör att du bör planera för en eller två dagar i land utifall det råder storm när du anländer.

Inga bilar på öarna

Giliöarna strand
Giliöarna strand

När du väl har kommit i land till Giliöarna kommer du att slås av hur lugnt och tyst det är. En anledning till det

är att det inte finns några bilar här. Det betyder att öarna garanterat är fria från motorljud och buller. Istället är det häst och vagn som gäller om du vill ha hjälp med att ta dig fram. En tur i en indonesisk dragvagn kan vara en skumpig men spännande upplevelse. Om du hellre använder dina egna ben kan du antingen promenera över ön eller hyra en cykel som gör att du tar dig runt på kort tid, oavsett vilken av Giliöarna du befinner dig på.

Dyk vid vackra korallrev

En stor del av alla besökare på Giliöarna kommer hit för dykningen. Här finns nämligen spektakulära korallrev som har fascinerat turister i årtionden. Eftersom alltfler inser kvaliteten på dykningen utanför Giliöarna har det långsamt börjat växa upp centrum och arrangörer som ser till att du får hjälpen du behöver för att uppleva livet under ytan. Om du inte har tagit ett dykcertifikat sedan tidigare finns det flera ställen som hjälper dig att snabbt lära dig grunderna inom dykning. Därefter är du redo att följa med ut till havs för att utforska det marina livet.

Fåglar, sköldpaddor och lite fest

Trots Giliöarnas ringa storlek finns det här också andra sevärdheter och aktiviteter. På Gili Meno hittar du en fågelpark som även är hem åt andra djur. Du kan se alltifrån pelikaner och flamingos till en känguru och – faktiskt – en krokodil i parken. En liten bit bort finns det ett reservat för sköldpaddor som ser till att de överlever i naturen. Om du är en festmänniska är Gili Trawangan ditt bästa alternativ. Även om festkulturen på ön inte är lika påtaglig som under 1990-talet arrangeras det fortfarande regelbundet båtturer med fest som tema.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]