Visum till Bali/Indonesien

[separator headline=”h1″ title=”Visum till Bali/Indonesien”]

[box style=”1″]

Visum behövs inte längre vid ankomst till Bali

visum bali
visum bali

För att resa till Bali, en provins i Indonesien, behöver du inte längre visum om du är en svensk medborgare. Detta gäller dock enbart om du reser som turist och planerar att stanna i landet i mindre än 30 dagar. Vill du vara kvar längre än så krävs det däremot visum. Det finns olika visum att välja mellan beroende på hur länge du vill stanna och vad du ska göra i landet. Det finns till exempel speciella visum för olika yrkeskårer, såsom journalister.

Vill du som turist stanna längre än 30 dagar kan du ansöka om ett ”Social Visa”. Beviljas du ett sådant visum har du rätt att vistas på Bali i 60 dagar. 60 dagar är den längsta period som beviljas för alla typer av visum, sedan måste du förnya visumet för att få stanna kvar i landet.

Res till Bali utan visum via godkända flygplatser

Det är en del andra villkor som du behöver uppfylla för att få komma in i Indonesien, även om du inte längre behöver ett visum. Dels måste du uppvisa din utresebiljett för att beviljas inträde i landet utan visum. Därtill behöver du resa till landet via särskilt utvalda flygplatser eller hamnar, som går under benämningen “Visa Free Facilities”. Balis flygplats i Gusti Ngurah Rai, eller Denpasar International Airport som den också kallas, är en av dessa flygplatser. Andra godkända hamnar och flygplatser listas hos Indonesiska ambassaden. För inresa är det dock dessa fem som gäller:

 • Soekarno-Hatta på Jakarta
 • I Gusti Ngurah Rai på Bali
 • Kualanamu i Medan på Sumatra
 • Juanda i Surabaya på Java
 • Hang Nadim på Batam

[/box]
[box style=”1″]

För att beviljas inträde vid ankomst är det viktigt att:

[list]
[list_item icon=”exclamation-sign”]Du har med ett pass med minst sex månaders kvarvarande giltighetstid efter inresan i Indonesien.[/list_item]
[list_item icon=”exclamation-sign”]Du kan visa upp en utresebiljett ur Indonesien[/list_item]
[/list]
Uppfyller du inte dessa villkor riskerar du att inte bli insläppt i landet. Det är även viktigt att tänka på att du inte blir insläppt I landet om du innehar ett provisoriskt pass. Med ett provisoriskt pass måste du därmed i förväg ansöka om ett turistvisum på den indonesiska ambassaden.[/box]

[box style=”1″]

Kontrollera ditt pass innan resan

Det är även viktigt att kontrollera giltighetstiden på ditt pass innan du reser från Sverige. Giltighetstiden måste vara längre än 6 månader, annars beviljas du inte inträde i landet när du anländer till flygplatsen på Bali. Ett annat resedokument som inte accepteras är ett provisoriskt pass. Har du ett sådant pass måste du ansöka om visum för att komplettera det.

[/box]

[box style=”1″]

Vid fler frågor om visum

Om du vill stanna längre på Bali eller av någon anledning inte är där som turist krävs det visum. För att ansöka om visum vänder du dig till den indonesiska ambassaden i Sverige. På deras hemsida hittar du massor av nyttig information och allt du kan behöva veta om visum och ansökningsprocessen. Här kan du även få svar på frågor från den kunniga ambassadpersonalen om det är något som är oklart.

Indonesiens ambassad
Kungsbroplan 1, 4 tr
112 41 Stockholm
Tel: +46-8-545 55 880
https://www.kemlu.go.id/stockholm/en
[/box]

LEAVE A COMMENT

Öppet för bokningar

Vi är glada att meddela att vi har öppnat upp för bokningar! Från mars 2021 är det nu fullt möjligt att resa till Bali utan krav på karantän. Eftersom ingen vet med säkerhet hur pandemin och eventuella reserestriktioner kommer utvecklas erbjuder vi våra resenärer full återbetalning fram till 45 dagar innan avresa så att ni ska känna er trygga. Varmt välkomna att kontakta oss för en skräddarsydd resa till Indonesien!

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]