Lombok, ett outforskat Bali

Lombok – ett outforskat Bali

Om du tycker att Bali verkar lockande med sitt inbjudande klimat och intressanta kultur men vill söka dig ännu längre bort från turister så måste du besöka Lombok. Denna ö ligger alldeles utanför Bali och påminner mycket om det som gjort Bali till ett så populärt turistmål. Här finner du samma kritvita stränder och dramatiska landskap samtidigt som du kan vänta dig ett professionellt och trevligt bemötande. Samtidigt så har inte Lombok exploaterats av turistnäringen vilket ger ön ett mycket genuint intryck. Hit kommer du om du vill se en bit av det riktiga Indonesien utan att behöva störas av multinationella hotellkedjor.

Lombok
Lombok

Bo på genuina hotell

Om du vill bo bra på Lombok är det de lokala hotellen som du borde uppsöka. De har ofta drivits i generationer av lokalinvånarna, men det är först under de senaste åren som de har börjat fyllas av resenärer som insett Lomboks storhet. Än har det inte hunnit bli rusning till ön, vilket gör att många ser det som Bali var för några decennier sedan. Lombok är uppdelat i fem delar: väst, öst, norr, söder samt Giliöarna som ligger utanför den norra kusten. Oavsett var du befinner dig på ön kan du räkna med att bli väl mottagen.

Lokalt hantverk av hög kvalitet

Lombok är ett särskilt bra alternativ för den som tycker om lokala hantverk. Här har de lokala hantverkarna tillverkat sina egna specialiteter under flera hundra år, vilket har gjort dem förunderligt skickliga inom sitt skrå. Oavsett om du vill ha dekorativa smycken eller funktionella verktyg kan du hitta dem på marknader runt om på Lombok. Många försäljare står också i anslutning till strandpromenader och hotell, vilket gör att du enkelt kan hitta hantverk av hög kvalitet överallt. Särskilt känt är Lombok för sin tillverkning av textilier. Det betyder att du kan hitta kläder, dukar och mycket annat på ön.

Mount Rinjani – för den äventyrlige

Mount Rinjani Lombok
Mount Rinjani Lombok

Om du vill aktivera dig på din resa bjuder Lombok på en rad högklassiga utflyktsmål. Det mest äventyrliga av dem är Mount Rinjani, som är den näst högsta vulkanen i Indonesien. Med sin höga spets överblickar den Lombok, vilket gör den synlig från nästan alla delar av ön. Det arrangeras regelbundet turer till parken som omringar Mount Rinjani – bestående av ett unikt växt- och djurliv – och den som känner sig äventyrlig kan även ta sig upp närmare toppen av vulkanen. Eftersom Mount Rinjani fortfarande är en aktiv vulkan är det en upplevelse för livet, men det kräver en ordentligt fysisk ansträngning eftersom toppen ligger nästan 4 000 meter över havet.

Stränder i världsklass

En resa till Indonesien är ändå inte komplett utan strand- och badliv. På Lombok hittar du inte bara stränder som passar såväl barn som vuxna med vit sand och turkost hav, utan här finns också ett av Indonesiens bästa surfställen. Det betyder att du kan lära dig surfa eller utveckla dina redan existerande kunskaper genom att exempelvis bege dig till Kuta Beach där det finns många kursarrangörer som gärna hjälper dig med surfingen. Du kan också ägna dig åt annan vattensport som vattenskidor eller bara passa på att njuta och ta det lugnt på någon av de folktomma paradisstränderna.

Utforska ön med cykel

Om du vill se Lombok på ett nytt sätt kan du hyra cykel och trampa runt ön. Så länge du väljer vägar som nyligen har upprustats utan alltför hetsig trafik är Lombok en utmärkt plats att utforska med cykel. Ett bra exempel på det är vägen längst västkusten som håller förhållandevis hög kvalitet och som tar dig längs en magnifik utsikt över havet. Cyklar är inga problem att hyra på plats! 


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]