Vaccination Bali

[separator headline=”h1″ title=”Vaccination Bali”]
Vaccination Bali
[box style=”1″]

Vaccination Bali

Bali tillhör Indonesien, ett land som ligger långt ifrån Sverige och Europa. Indonesiens geografiska position nära ekvatorn samt dess sjukvårdssystem, som inte är lika välutvecklat som vårt svenska, medför att det här finns sjukdomar och smittor som skiljer sig från de vi har i Sverige. Innan du reser till Bali eller övriga Indonesien bör du därför vaccinera dig för få ett bra skydd.

Var ute i god tid

Ta kontakt med en vaccinationsmottagning i god tid innan din resa så kan ni i lugn och ro diskutera vilka vaccinationer som är relevanta för er drömresa till Bali med omnejd. Dessutom kan det ofta vara väntetid innan man får vaccinationstiderna inbokade.

Sjukdomar du kan vaccinera dig mot

Hepatit A är en sjukdom som alla turister i Indonesien rekommenderas att vaccinera sig mot. Ska du stanna en längre tid i landet är det även bra att vaccinera dig mot hepatit B. Dessa två vaccin kan tas i en kombination, vilket ofta blir billigare än om du tar dem var för sig.

Övriga sjukdomar som det är bra att vaccinera sig mot när man reser till Bali inkluderar: japansk encefalit, tyfoid och kolera. Detta är dock bara aktuellt om du ska stanna länge på ön, leva nära lokalbefolkningen och vistas i områden långt från turiststråken eller på landsbygden.

Skydda dig med förebyggande åtgärder

Malaria är vanligt förekommande i Indonesien, men det är mycket ovanligt på Bali och de närliggande Giliöarna. Turister rekommenderas att använda myggstift och myggnät i förebyggande syfte. Om du planerar att besöka närliggande Lombok, där malaria förekommer, kan malariaprofylax vara en bra idé.

Turistdiarré är en vanlig åkomma som många drabbas av när de kommer i kontakt med en ny bakterieflora. Det finns ett drickbart vaccin som skyddar mot tarminfektionen kolera, kallat Dukoral, och som till viss del skyddar mot turistdiarré. Det bästa du kan göra för att undvika en orolig mage på resan är dock att tvätta händerna ofta, äta genomstekt kött och fisk samt undvika mat som har stått framme länge i värmen.

Se över ditt grundskydd

När du ska vaccinera dig inför resan till Bali kan det även vara en god idé att se över ditt grundskydd. De flesta som är födda i Sverige har ett fullgott grundskydd mot en rad smittsamma sjukdomar tack vare det svenska barnvaccinationsprogrammet. Polio, difteri och stelkramp är exempel på sjukdomar som vi svenskar ofta är skyddade mot sedan barnsben. Vissa vaccin kan du dock behöva fylla på längre fram i livet. Ta kontakt med din närmaste vaccinationsmottagning så hjälper de dig att kontrollera ditt skydd. De kan även ge tips och råd om vilka sjukdomar du behöver vaccinera dig mot och de är alltid uppdaterade med de senaste rekommendationerna. På så sätt kan du vara säker på att få exakt det skydd du behöver för din resa till Bali.

Översiktslista

Difteri

Rekommenderas de flesta resenärer (ingår ofta i ditt grundskydd).

Hepatit A

Vaccination mot Hepatit A rekommenderas för alla resenärer (ingår ofta i ditt grundskydd).

Hepatit B

Vaccination mot Hepatit B rekommenderas ifall du skall stanna i landet mer än tre veckor. Det kan även vara aktuellt vid kortare visiter ifall det finns sannolikhet att du skulle kunna bli smittad via sexuella relationer eller förväntas komma i kontakt med sprutor.

Japansk benencefalit

De flesta korttidsresenärer behöver ej vaccinera sig mot Japansk benencefalit då risken att smittas är mycket låg. Ifall du skall spendera flera veckor på landsbygden.

Kolera

Vaccination mot kolera rekommenderas ifall du skall spendera mer än tre månader tillsammans med ortsbefolkning i områden där kolera påträffas.

Malaria

Malaria förekommer i hela landet hela året förutom i större städer och i de största turistorterna på Bali och Java. Bali anses vara fritt från malaria, men vid besök till närliggande omnejd så som t.ex. Lombok kan det vara aktuellt med malariaprofylax. Risken för malaria är för de flesta resenärer liten och därmed kan egenbehandling med Malarone vara ett alternativ till resenärer som rekommenderats profylax.

Kort summerat är malariarisken för Bali mycket låg, men vi rekommenderar starkt att du tar kontakt med en vaccinationsmottagning för rådgivning.

Turistdiarré (ETEC)

Det finns inget registrerat vaccin mot ETEC i Sverige, men drickbart vaccin mot kolera (ex. Dukoral) rekommenderas regelbundet.

Tyfoid

Vaccination mot tyfoid rekommenderas om du ska stannar i mer än tre veckor och äta på mycket enkla matstället utanför turistområden alternativt om du ska leva tillsammans med ortsbefolkningen.

Polio

Rekommenderas de flesta resenärer (ingår ofta i ditt grundskydd)

Stelkramp

Rekommenderas de flesta resenärer (ingår ofta i ditt grundskydd).
[/box]

LEAVE A COMMENT

Öppet för bokningar

Vi är glada att meddela att vi har öppnat upp för bokningar! Från mars 2021 är det nu fullt möjligt att resa till Bali utan krav på karantän. Eftersom ingen vet med säkerhet hur pandemin och eventuella reserestriktioner kommer utvecklas erbjuder vi våra resenärer full återbetalning fram till 45 dagar innan avresa så att ni ska känna er trygga. Varmt välkomna att kontakta oss för en skräddarsydd resa till Indonesien!

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]