Bali – ett paradis för naturälskaren

Älskar du naturen och söker efter de bästa naturupplevelserna när du är ute och reser? På Bali kommer du att hitta en blandning av naturunderverk i form av täta djungler och skogar, berg som svämmar över av exotiska växter, vattenfall, aktiva vulkaner, vackra risfält och lugna stränder. I den här artikeln berättar vi om några av Balis höjdpunkter för naturälskaren.

Skog & mark

Jatiluwih risterrasser ligger i Balis inland och består av fantastiskt gröna risfält. Detta är en utmärkt plats för att fly liv och rörelse, skipa bekantskap med Balis lantliga sida och se varför terrasserna har listats som världsarv av UNESCO. Platsen är inte helt enkel att nå och kräver antingen en hyrbil eller chaufför.

Monkey Forest i Uluwatu är känd för sina grå, långsvansade och heliga makaker, men förutom de lurviga invånarna är denna skog känd för sin vackra natur. Den ligger längsmed fantastiska klippor klädda med en djupgrön skog och sött doftande frangipaniträd. Som bakgrund till denna scen ligger havet och solnedgångarna är som gjorda för vykortsfotografering. Platsen är förutom åt åtskilliga djur och växter även hem till ett antal antika tempel.

Naturskyddsområdet Taman Nasional Bali Barat på 19 000 hektar utgör större delen av de centrala delarna av västra Bali. Området består av unika ekosystem med allt från mangroveträd och låglandsområden till berg och savanner. Nationalparken omges av klara vattenvikar och idylliska stränder och är hem till omkring 300 olika arter av djur och fåglar, bland annat den utrotningshotade balistaren.

Berg & vulkaner

Är du ute efter höjd är det Gunung Agung, Balis högsta berg som gäller. Höjden på berget som även är en aktiv vulkan ligger på 3 124 meter och klättringen mot toppen kan påbörjas på flera platser, till exempel Pura Besakih eller Pura Pasar Agung. Bäst är vyerna från berget före klockan 8, innan de störs av moln, men det tar sex timmar att nå dit. Enligt rekommendationen bör en guide följa med på klättringen för en så säker och okomplicerad upplevelse som möjligt.

En bergupplevelse med något färre turister får du på ”kokosnötsskalsberget”, Gunung Batukaru, Balis näst högsta berg. Höjden ligger här på 2 276 meter och berget omges av vackra vyer, såsom Jatiluwih risterrasser och täta regnskogar. Vill du kombinera naturupplevelsen med lite kultur hittar du även Pura Luhur Batukan – ett av Balis heligaste tempel – här. Även här är vägen upp lång (sju timmar) och det är ett äventyr som bör göras i följe av en guide.

Vattenfall

Ett av Balis mest imponerande vattenfall är Gitgit Waterfall som ligger 1 mil söder om Singaraja. Vattenfallet är cirka 300 meter ovan havsnivån och omges av tropiska skogar. På vägen från parkeringen till vattenfallet kommer du att kunna beskåda kaffeplanteringar och kryddnejlika. 

Ett annat hisnande vattenfall hittar du i Nungnung Waterfall som kräver en promenad nedför hundratals trappsteg ned i en dold ravin. 70 meter vatten dundrar här ner mot bassängen som bildats i klyftan. När du nått hela vägen ned kan du svalka dig i vattnet, innan den långa vandringen uppför. Se till att ha med gott om vatten att dricka på vägen!

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]