Ubud

Kulturella Ubud

Samhället Ubud ligger norr om Denpasar, nära Balis mitt, och är känt som det genuina Bali. Hit söker man sig för att uppleva musik, dans och konst, men det är också en central plats för yogautövning och olika välgörande behandlingar såsom massage, ayurveda och aromaterapi.

Ubud risfält
Ubud risfält

Natur och klimat i Ubud

Omgivningen kring Ubud är grönskande och vacker, och staden har idag vuxit till cirka 30 000 invånare. En legend från 700-talet beskriver hur en munk mediterade på platsen och sedan grundade ett tempel här, men Ubud har länge varit känt för sina odlingar av medicinalväxter. Själva namnet kommer från det balinesiska ordet för medicin (ubad).

Klimatet i området skiljer sig något från södra Bali. Här finns berg, floder och grönskande skogar, liksom risfält och andra odlingar. Eftersom Ubud liksom hela Bali ligger nära ekvatorn är temperaturen här tämligen konstant året om, och här finns endast två årstider – torrt eller vått. Regnperioden pågår mellan november och juni, och har sin topp i januari och februari då översvämningar och höga vattenstånd kan påverka såväl transporter i området som möjligheterna att ta sig ut i naturen. Under torrperioden startar högsäsongen, då luften blir torrare och regn mycket sällan besöker ön. I övrigt har Bali 10-11 soltimmar om dagen året om, och temperaturen i både luften och havet håller sig på behagliga 27-29 °C under dagtid.

Naturupplevelser i regnskogen

Alldeles nära Ubud ligger naturreservatet Monkey Forest Park, där du kan uppleva Balis fantastiska regnskog.

Ubud
Ubud

Som namnet antyder är det också hem för långsvansade makaker som gillar att busa med turisterna.

Ubuds centrala läge gör det till en utmärkt bas för att upptäcka Bali. I omgivningarna finns natursköna områden att vandra i, men också risfält och odlad mark. En vandringsled på två kilometer, the Campuan Ridge walk, tar dig på en stenlagd led upp till bergets topp, varifrån du kan se två floder flyta samman.

Besök elefantgrottan och hinduistiska tempel

Ubud är ett mindre samhälle, även om byn håller på att växa samman med de omkringliggande byarna. Trots det finns här några intressanta byggnader att besöka. Puri Saren Agung är palatset där Ubuds siste regerande monark bodde. Det ägs fortfarande av den kungliga familjen, men är öppet för besök, och här hålls både ceremonier och dansuppvisningar. Här finns även ett antal hinduiska tempel väl värda ett besök.

Nära Ubud finns också Goa Gaja, elefantgrottan, Gunung Kawi-templet, där de kungliga gravarna finns, och Moon of Pejeng, världens största bronstrumma. Trumman är gjuten i ett stycke, daterad till 300-talet före Kristus och är ett mycket populärt besöksmål för den som är intresserad av balinesisk kultur. Ubud var en gång en fristad för bohemer, konstnärer och backpackers. Det finns ett antal konstmuseer att besöka i området och på Bali Culture Center visas Tek Tok, den traditionella balinesiska dansen.

Hälsosamma behandlingar och Yoga

Ayurveda BaliUbud kallas ibland för Asiens yogacenter och hit söker sig många yogautövare. The Yoga Barn är ett av de ställen som erbjuder yogaklasser i härlig miljö. Det finns även ett antal spaanläggningar i Ubud som erbjuder en mängd olika behandlingar, såsom akupressur, aromaterapi och stretching, men framförallt den välkända balinesiska massagen.

Här kan du även uppleva ayurveda, en indisk medicinsk vetenskap som har en lång historia. Ayurveda grundar sig på hinduismens fem element och förordar en hälsosam livsstil med balans i både kropp och själ.

För att utveckla turismen på Bali bjöds duktiga konstnärer in till Ubud för att där skapa ett kulturellt centrum. Näringen växte alltmer från 1960-talet och framåt men även om mycket har förändrats och utvecklats sedan dess står Ubud fortfarande för lugn, avslappning och fantastiska upplevelser av natur och kultur.


Gratis offertförfrågan

Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


Vilken typ av resa är du intresserad av?

Vänligen ange antal resenärer:

Ungefärliga datum för din resa:

Hur hittade ni oss?

InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

[box]
Bali Experten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

[/box]