Populära Rundresor

Balis väder och klimat

Den vackra ön Bali ligger i direkt anslutning till ekvatorn, faktiskt endast åtta futtiga breddgrader söder om den. Detta innebär att du här åtnjuter ett härligt tropiskt klimat.

I ett tropiskt klimat skiljer sig årstiderna en hel del från det vi är vana vid här i Sverige. På Bali finns det endast två olika årstider eller säsonger – en monsunperiod, ibland även kallad regnperiod, och en torrperiod. I den här artikeln kan du läsa mer om klimatet på Bali, vilka temperaturer du kan förvänta dig och när det passar bäst att resa till Bali, någonting som självklart är väldigt individuellt.

Monsunperiod och torrperiod på Bali

Som namnet antyder är det torrt och soligt på Bali under torrperioden, med väldigt lite nederbörd. Under monsunsäsongen, eller regnperioden, får du däremot räkna med att det regnar en eller flera gånger per dag. Dessa skurar är dock oftast mycket korta och så fort de är över återvänder solen för att skina på ön. Under monsunperioden kan det komma upp till 250 mm regn per månad.

Monsunperioden, som inträffar ungefär mellan december och april, anses vara lågsäsong på Bali. Under den här tiden är det ofta lugnare på ön och antalet turister är färre. Detta innebär naturligtvis att priserna för resor hit också sjunker , vilket gör att många väljer att besöka ön under denna period.

Högsäsongen sträcker sig mellan april och oktober, och sammanfaller därmed med torrperioden. Ofta förekommer behagligt svalkande vindar under denna period, och nästintill ingen nederbörd alls vilket gör att luftfuktigheten sjunker.

Temperatur och soltimmar

Bali är väldigt solsäkert, oavsett vilken säsong som råder. Under årets alla tolv månader är dagarna nästan lika långa, och Bali får mellan 10 och 11 timmar sol varje dag. Medeltemperaturen varierar mycket lite mellan säsongerna. Dagtid brukar den ligga på omkring 28-29 ℃, året om. Däremot kan känslan av temperaturen påverkas av luftfuktigheten, som är högre under monsunperioden. Då upplevs temperaturen som något varmare. På nätterna sjunker temperaturen något, men det är inga stora förändringar vi talar om utan endast ett par grader. Den nattliga medeltemperaturen brukar röra sig mellan 24 och 26 ℃.

Tänk på att temperaturen i inlandet, och särskilt i bergstrakterna, är något svalare jämfört med kusttemperaturen. För den som tycker om att bada, surfa eller utföra andra vattenaktiviteter är det säkert glädjande att höra att havet håller en temperatur liknande den i luften. Vi pratar därmed om en badtemperatur på 27-29 ℃ året om.

Rekommenderade perioder för resa till Bali

Dom vi tidigare beskrivit så går det bra att resa till Bali året om, både för behagliga temperaturer och för att fånga solen. Vill man vara maximera soltimmarna och få så mycket värme som möjligt så brukar maj, juni, juli och augusti vara fantastiska. Under dessa månader uppmäts de högsta temperaturerna både på land och i vattnet, och då regnar nästan aldrig. Detta innebär också att luftfuktigheten inte är speciellt hög under denna period, vilket för med sig att klimatet blir mycket behagligare att vistas i. Men som vi tidigare har påpekat finns det egentligen ingen dålig period för att besöka denna fantastiska ö. Hit kan du med fördel åka året om för att uppleva värme och sol, härliga stränder och bad!

Öppet för bokningar

Vi är glada att meddela att vi har öppnat upp för bokningar! Från mars 2021 är det nu fullt möjligt att resa till Bali utan krav på karantän. Eftersom ingen vet med säkerhet hur pandemin och eventuella reserestriktioner kommer utvecklas erbjuder vi våra resenärer full återbetalning fram till 45 dagar innan avresa så att ni ska känna er trygga. Varmt välkomna att kontakta oss för en skräddarsydd resa till Indonesien!

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]