Shoppa på Bali

Vad och var kan man shoppa på Bali? Lite mer klarhet i detta kommer du att få genom att läsa den här artikeln. Bali erbjuder fantastiska shoppingmöjligheter, både när det gäller platser och själva produktutbudet. Här hittar du allt från vackra handmålade verk på lokala marknader till märkes- och designerkläder i luftkonditionerade köpcenter.

Surfkläder i massor

Före spa-anläggningarnas och de hippa hotellens tid var Bali förbehållit de tuffa och orädda besökarna, varav de flesta hade en surfbräda som resesällskap. Idag finns de forna surfbutikerna kvar och försöker bevara etoset om den enkla livsstilen, samtidigt som globala märken som Rip Curl och Billabong tävlar mot nya butiker med gräsrotsmärken och kundservice på högsta nivå.

Namn på surfbutiker som kan vara värda ett besök är till exempel:

 • Drifter i Seminyak
 • Single Fin i Uluwatu
 • Deus Ex Machina i Canggu.

Lokala exporter

På Bali hittar du gott om lokala och hemodlade produkter – från smakliga spetskläder från Uluwatu till kopi luwak-kaffe som är tillverkat på frön som utvunnits ur spillning från den indiska palmmården.

Ett tips kan vara att ta en dagsutflykt till plantagen Teba Sari i Ubud för att införskaffa kaffebönor, aromaterapiprodukter och lokala örter och kryddor. På östra Bali kan du besöka Kalles chokladfabrik (Charlys Chocolate Factory) som tillverkar choklad på ekologisk mandelmjölk och handgjorda tvålar.

En upplevelse som är hälften shopping och hälften kreativitet får du genom att anmäla dig till en batikkurs. Sådana aktiviteter verkar för att upprätthålla de lokala traditionerna och dessutom får du gå hem med din egen handmålade sarong!

Ekoshoppa

Bali har inte direkt gjort sig känt som en plats där värnande om miljön kommer högst upp på listan. Som en motrörelse mot detta har många grupper på Bali börjat verka för en hållbar och etisk konsumtion. Till de ekomedvetna strategierna hör till exempel miljömedvetet tillverkade tyger, naturliga blekningsmetoder och samhällscentrerade produktionsmetoder.

Märken att hålla utkik efter om du vill handla miljömedvetet är exempelvis:

 • Ono Creations som tillverkar lädermjuka väskor av korkek och andra hållbara fiberkällor.
 • Smile Clothing som donerar en skoluniform eller t-shirt till ett behövande barn för varje såld artikel.
 • Threads of Life som tillverkar förträffliga textilier för att lindra fattigdom och bevara kultur.

Designershoppa

Om Balis flasköppnare, fejkklockor och billiga saronger inte lockar dig behöver du inte oroa dig. Seminyak kvalar definitivt in bland platserna som kan fylla ditt hemresebagage till bredden med designerkläder. Många av Australiens mest eftertraktade designers, såsom Mister Zimi, Alice McCall och Auguste Frank, gömmer sig just här. Här kan du även mönstra hyllor med kläder från franska designern Magali Pascal, det brasilianska märket Uma and Leopold och This is a Love Song.

Fler ställen som kan vara av intresse för de kräsna shopparna är:

 • Gucci Store i GFS Galleria i Kuta
 • Bvlgari Boutique på Bulgari Resort på halvön Semenanjung Bukit.

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]