Ayurveda på Bali – ta hand om dig själv

Ayurveda på Bali

Behöver du komma iväg för att ladda batterierna? Kanske kan semestern till och med bli starten till ett nytt och mer hälsosamt liv! På Bali fullkomligen kryllar det av spaanläggningar där du kan få den tid till avkoppling och njutning som vi alla behöver. Du kan även hitta gott om expertis inom den gamla läkemedelskonsten Ayurveda med rötter i Indien, vilken fokuserar på att skapa hälsa och balans med rätt kost, motion, yoga, meditation och massage. Med vårt resepaket ’Ayurveda: Yoga & Spa’ kan du upptäcka Bali och varva det med välbefinnande från topp till tå med privata yogalektioner, massage och ayurvediska behandlingar.

Bevara din hälsa med Ayurveda

Ayurveda betyder ”kunskapen om livet” och har sina rötter i den vediska kulturen från Indien. Under tusentals år har denna filosofi använts av människor för att uppnå och upprätthålla bästa möjliga hälsa och välbefinnande. Läran ser på hälsa som någonting utöver frånvaro av sjukdom och det handlar lika mycket om mentalt som om fysiskt välbefinnande.

Med tiden har Ayurveda utvecklats för att möta tidens behov samtidigt som kärnprinciperna ligger kvar och intresset för läran blomstrar i såväl öst som i väst.

Kärnprinciperna i Ayurveda

De ayurvediska principerna används för att förklara såväl vår hälsa som världen omkring oss. I grunden bygger läran på följande principer:

 • Grunden för välbefinnande ligger i att uppnå ett tillstånd av balans i hela din varelse – kropp, sinne och själ.
 • Världen och din kropp ses i ljuset av tre konstitutionella principer – vata, pitta och kapha:
  • Vata: består av luft och eter och reglerar rörelse, vilket i våra kroppar innebär bland annat tugg- och sväljrörelser, nervimpulser, andning, muskelrörelser, tänkande, tarmrörelser, menstruation med mera. När vata hamnar i obalans kan en eller flera av dessa rörelser påverkas på ett skadligt sätt.
  • Pitta: står för eldens och vattnets egenskaper och behandlar förändringens princip. I kroppen ser pitta över matsmältning, ämnesomsättning, temperatur, sinnesintryck och förstånd. Vid obalans kan dessa områden drabbas av inflammationer och andra besvär.
  • Kapha: består av jord och vatten och justerar stabilitet och struktur. I kroppen står kapha för att forma substanser, såsom skelett, organ och fettmolekyler som stödjer kroppen. Kapha i överflöd leder till överskott, tyngd och övervikt.
 • Första steget för att eliminera obalans är att eliminera problemens orsak. När problemen är ur världen kan kroppen börja hela sig själv (till exempel skölja ut föroreningar som retar näsa och hals).
 • Om det fortfarande finns obalanser kvar efter att problemet eliminerats kan balans uppnås genom att använda sig av motsatser (till exempel värme – kyla).
 • Genom att gynna agni (matsmältningen) kan näring tas upp och avfallsprodukter elimineras.

Nyckeln till helande och välbefinnande inom Ayurveda är att alla är olika. Därför går det ut på att finna din individuella och unika sammansättning samt vad som skapar obalans hos dig. Med hjälp av rätt kost motion, yoga och meditation kan du sedan lära dig att återställa din naturliga balans av vata, pitta och kapha.

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]