Cykla på Bali

Cykla på Bali

Cykla på Bali
Cykla på Bali

Bali är en paradisö dit många åker för att ligga och slappa i solen, men ön är så mycket mer än vita stränder och turkost vatten. En cykel är ett fantastiskt redskap för att se sig om på om. Den största fördelen med att cykla runt på ön är att du bestämmer själv när och hur ofta du vill stanna och vad du vill se och uppleva. Eftersom det ofta är varmt och fuktigt så måste man ha med sig mycket vatten och gärna badkläder så man kan stanna till på någon härlig strand för ett svalkande bad.

Cykelområden

Ubud är en stad som är som gjord för att utforskas från cykeln. Det första du måste göra är att hyra en cykel men det finns gott om möjligheter till detta. Antingen så cyklar du själv eller också hyr du en guide som följer med på resan och kan visa dig alla guldkorn.

Ger du dig ut på en arrangerad cykeltur så går dom ofta genom flera byar. Byarna är mysiga och människorna är väldigt trevliga och hjälpsamma. Här kan du stanna till och få i dig någonting att äta. Har du tur får du vara med på någon fest eller firande och traditioner. I småbyarna firas det jämt och det är dans, sång och musik.

Cykelturerna går ofta vidare till risfälten vid Tegallalang. Det är verkligen en upplevelse. Kuperade områden med ris som växer på terrasser, omslutna av grönska och växter i vackra färger. Du kan stanna till i för en kaffepaus vid Bali Pulina Agro Tourism. Det är här som världens dyraste kaffe produceras, Luwak Coffee. Kaffebönorna har ätits och bajsats ut av en indisk palmmård. Här får du lära dig allt om kaffet och hur produktionen går till, från böna till färdigt kaffe.

Kuperad cykling

Om man åt mer utmanande cykling så kan man med fördel ta sig till Lake Batur och cykla i anslutning till vulkanen. Det är populärt att ta sig till högre höjd med bil och sedan cykla nedför berget. Det är en upplevelse att rulla igenom byarna, förbi risfält och olika tempel och ett minne som varar för resten av livet.

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]