Ubud är en kulturell pärla på Bali

Ubud på Bali
Ubud på Bali

Ubud andas natur och kultur

Sång, musik, dans, glädje, andlighet, museum, hantverk och storslagen natur har gjort Ubud till Balis kulturstad och öns hjärta. Det första man slås av när man närmar sig staden är all grönska som omger staden, vilket ger en atmosfär av lugn och ro.

Naturen

Ubud andas natur och kultur. Överallt ser man vackra risfält som omges av vackra växter. Här har man regnskogen som granne. I Ubud finns ett skogsområde som kallas Monkey Forest. Som namnet anger så finns det vilda apor här, många apor. De kan bli väldigt närgångna, vilket är charmigt. Ta det lugnt och bli inte rädd om du har en apa springer fram till dig, det är spännande och en helt fantastisk upplevelse.

Shopping

I Ubud finns det möjlighet till shopping. De stora shoppinggatorna är Jalan Raya, Jalan Hanoman och Jalan Dewi Sita, samt Jalan Monkey Forest. Dessa gator ligger nära varandra och gör shoppingen smidig.

Här hittar du billiga souvenirer, konstverk, hantverk, smycken och designprylar. Här finns chansen att förhandla och pruta om priset.

Andlighet

Det finns många tempel i området som kan vara värda att besöka. Du kan antingen hyra en cykel för att uppleva det på egen hand, eller åka taxi, eller buss. Vill du ha sällskap så finns det gruppresor till dessa tempel, speciellt om du bor på hotell.

Det är till Ubud som många åker för att utöva yoga. Det finns också väldigt fina möjligheter att få olika spabehandlingar.

Stadens nattliv

Det finns faktiskt ett härligt uteliv även i den här staden. Det bästa stället att gå till är Jazz Café som har livemusik och nattklubb. Här pågår festen långt in på småtimmarna och du möter lokalbefolkning och turister i en härlig blandning.

 

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]