Tanah Lot – ett havstempel på Bali

Tempel Tanah Lot Ubud
Tempel Tanah Lot Ubud

Bali en paradisö i Indonesien, ett resmål som många drömmer om att besöka. Med alla härliga stränder, havet inpå knuten och alla sevärdheter kommer du att få ditt livs resa. En resa för kropp och själ. Du kommer upptäcka att religionen är mycket viktig för invånarna, och mängder av vackra tempel pryder ön.

Hinduismen

På Bali dominerar hinduismen. I varje hörn finns det små altare med färgglada offergåvor. Bali har över 20000 tempel och helgedomar. Här finns tempel som ligger i bergen, i grottor, och på öar ute i vattnet. Överallt sjuder andligheten och det mest välbesökta templet är Tanah Lot som man ofta ser avbildad på målningar som en siluett mot den vackra solnedgången.

Tanah Lot – ett havstempel på Bali

Det finns sju stycken havstempel på Bali och de ligger inom synhåll från varandra. Ett av dessa är Tanah Lot som är det mest välbesökta templet på ön. För att komma dit måste det vara lågvatten då det ligger på en klippa som sticker ut i havet. Om man står på udden så ser man dem andra templen som bildar en kedja tillsammans.

Historien om templet började på 1500 talet då Danghyang Nirartha kom till Bali. Han var rådgivare till kungen och vid en av hans resor stannade han och övernattade vid klippan, eftersom han tyckte att det var så vackert. Några fiskare såg honom och gav gåvor till honom, och Nirartha sade till fiskarna att de skulle bygga ett tempel på klippan eftersom han kände att det var en helig plats.

När man har kommit in i tempelområdet så finns det en stor marknad med små butiker och marknadsstånd. Här kan man shoppa eller bara gå runt och titta på alla fina saker.

 

 

 

 

 

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]