Väder, temperatur och klimat på Bali

bali temperaturVäder, temperatur och klimat på Bali

Vi får många mail och telefonsamtal från folk som har frågor om vädret och klimatet på Bali  och hur det skiljer sig under året. Man kan grovt dela in vädret i två olika säsonger där torrperioden ligger mellan april och september och regnperioden ligger mellan oktober och mars. Dessa perioder kan variera en del och generellt sett så kan man säga att vädret på Bali är behagligt året runt. Ön ligger nära ekvatorn och har en medeltemperatur på ca 30 °C året runt och luftfuktigheten brukar ligga kring 85%.

Torrperioden, April-September

Flest turister besöker ön under torrperioden. Trots att der är torrperiod så kan det komma en del regn och kraftiga skurar. På samma sätt kan det ibland vara väldigt torrt under regnperioden. Medeltemperaturen under torrperioden är någon grad högre än under regnperioden. Vid kusten upplevs det svalare då det ofta kommer en bris från havet.

Regnperioden, Oktober-Mars

Bali blir lite lugnare under regnperioden. Inte lika mycket turister som besöker ön och temperaturen kan bli lite svalare, speciellt under kvällen Störst skillnad märker man om man kommer upp i bergsområdena där temperaturen ibland kan droppa till runt 16 grader under nattetid. Södra delarna, Bukith, har minst regn. Man ska komma ihåg att regnperioden ofta innebär korta, kraftiga skurar som sällan stör semesterplanerna. Vi har många resenärer som åker under jul och nyår, och vi hör väldigt sällan att vädret har ställt till det för dem.

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]