Pass & visum för att resa till Bali

På senare år har inresekraven för Indonesien och Bali blivit enklare, men en hel del förvirring råder fortfarande om vad som egentligen gäller. I denna artikel kommer vi att reda ut vilket visum du behöver, vilket dels beror på hur länge du tänker stanna och dels på vilka avsikter du har med din resa till landet. För de aktuella bestämmelserna som gäller in- och utresor till och från Indonesien är det alltid en god idé att kolla med landets immigrationsmyndighet, alternativt den indonesiska ambassaden i Sverige.

Besök Bali utan visum – i upp till 30 dagar

Sedan i juni 2015 är medborgare i 169 länder, inklusive Sverige, befriade från krav på visum om man reser till Indonesien med avsikt att stanna i max 30 dagar. Detta gäller om man reser in i landet av följande skäl:

 • Uppdrag av stat eller myndighet
 • Affärer
 • Utbildning
 • Sociokulturella
 • Turism
 • Transit till annat land.

För att ha rätt att besöka landet utan visum måste du även uppfylla följande krav:

 • Du har med dig ett pass som är giltigt i minst 6 månader från inresedagen (provisoriska pass gäller INTE!),
 • Du kan uppvisa en utresebiljett ur landet,
 • Du har inte varit svartlistad i landet, och
 • Du kommer in i och lämnar landet via godkända hamnar/flygplatser (lista finns här).

Observera att ett viseringsfritt besök i Indonesien inte kan förlängas och man kan inte heller ansöka om andra visum medan man befinner sig i landet på detta sätt. Misstänker du att du kommer att vilja stanna längre än 30 dagar är det därför en god idé att skaffa ett turist-/socialvisum före resan (eller alternativt ett visum vid ankomst).

Åker du till Indonesien/Bali på ett journalistiskt uppdrag måste du ansöka om ett specifikt journalistvisum, oavsett hur länge du tänkt stanna i landet.

Turist-/socialvisum

Planerar man en längre vistelse än 30 dagar kan man ansöka om ett så kallat turist-/socialvisum. Detta ska man ansöka om via indonesiska ambassaden några veckor eller månader innan planerad avresa. Visumet utfärdas för 60 dagar och kostar 450 kronor (vilka betalas in till ambassadens bankgiro). Detta visum kan sedan förlängas i upp till max sex månader. Förlängningen kan göras antingen via en agentur i Indonesien eller också kan man ordna det på egen hand.

Liksom när du besöker Indonesien utan visum krävs att du har ett pass som är giltigt i minst sex månader från och med inresedagen, att du har en giltig biljett som tar dig ut ur landet och att du inte är svartlistad.

Visum vid ankomst (VOA)

pass och visum till bali

Personer som ankommer till Indonesien utan visum kan beviljas detta på plats om man kommer till landet som turist, affärsresande eller i sociala syften. Visumet utfärdas för 30 dagar och kan sedan förlängas med ytterligare 30 dagar.

Även i detta fall behöver du ha med dig ett pass som är giltigt i minst sex månader från inresedagen samt en utresebiljett. Dessutom bör du ha med dig 35 dollar i kontanter, vilket är kostnaden för visumet. Detta kan vara ett alternativ om du inte ansökt om turist-/socialvisum, men misstänker att du kommer att vilja förlänga din vistelse till mer än 30 dagar.

  Gratis offertförfrågan

  Vi återkommer med ett reseförslag till dig inom 24 timmar.
  Alla förfrågningar är helt kostnadsfria och utan förbindelse.
  Fyll i formuläret nedan, eller ring oss på 031-7577730.


  Vilken typ av resa är du intresserad av?

  Vänligen ange antal resenärer:

  Ungefärliga datum för din resa:

  Hur hittade ni oss?

  InternetRekommendationTidning/magasinÖvrigt

  Skriv bildens teckenkombination i det blanka fältet nedan.
  För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

  Jag tar gärna del av information och erbjudanden från Baliexperten framöver.

  [box]
  Bali Experten

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få erbjudanden och nyheter direkt till din e-post.
  Vi på Baliexperten gillar att förse våra kunder och besökare med spännande tävlingar, generöse erbjudanden och läsvärda nyheter. Med jämna mellanrum skickar vi ut denna information i vårt nyhetsbrev, allt för att ge Er förmånen av att bli först med att få reda på dessa spännande nyheter, då du får dem levererade direkt till din e-post. Tjänsten är helt gratis och du kan avbeställa prenumerationen när som helst.

  [wysija_form id=”5″][/box]